Vanhoja ikkunoita ei tarvitse vaihtaa uusiin – ne voi entisöidä. Aidolla taidolla, tuoreella tiedolla.

Me entisöimme vanhat ikkunasi perinteisin menetelmin – kesämökeistä kerrostaloihin, huviloista huoneistoihin.


Vanhojen ikkunoiden entisöinti on talon kulttuurihistoriallisten arvojen säilyttämisen lisäksi vahva ekoteko, sillä niiden hiilijalanjälki on minimaalinen uusiin, teollisiin verrattuna. Entisöinti perinteisin menetelmin ja ainein on myös muoviton vaihtoehto. 

Ikkunaentisöijät ry:n jäsenet ovat ammattitaitoisia ja –ylpeitä perinteisen käsityöläisammatin edustajia. Tilaamalla työ Ikkunaentisöinti ry:n jäseniltä tuet pienyrittäjyyttä ja kotimaan työllisyyttä. Saat ammattitaitoista palvelua ja arvokasta konsultointia. 

Vanhojen ikkunoiden, siis olemassa olevan materiaalin hyödyntäminen on järkevää ja taloudellista; entisöinti ei kerrytä jätettä toisin kuin ikkunoiden uusiminen, jolloin vanhoja ikkunoida ei kierrätetä, useimmissa tapauksissa ne viedään kaatopaikalle ilman puun, lasin ja metallin erottelua. 

Uusien ikkunoiden myyntipuheissa mainitaan huoltovapaus, johon on vaikea, jopa mahdoton uskoa. Tai totta se siinä mielessä on, että uusia ikkunoita ei oikeasti voi huoltaa, vaan niiden elinkaaren lopussa ne kärrätään kaatopaikalle taas uusiin vaihdettaessa. Ikkunaentisöijien jäljiltä ikkunat ovat huollettavissa ja korjattavissa aina uudelleen ja uudelleen. Entisöityjen ikkunoiden huolto on helppoa, ja kun sen malttaa tehdä säännöllisesti, saa parhaan tuoton entisöinnin kustannuksille. 

Vanhat ikkunat kulkevat käsi kädessä vanhan talon toiminnallisuuden kanssa. Näitä ovat muun muassa painovoimainen ilmanvaihto, hengittävyys ja terve sisäilma. Ikkunoiden vaihto pilaa osaltaan talon toimintaperiaatteita.

 
 
 
Kirjaudu sisään