Vanhat ikkunat kuuluvat siihen taloon, johon ne on suunniteltu

Ruotsissa vanhan talon vanhat entisöidyt ikkunat nostavat talon arvoa. Suomessa sen sijaan myytäviä taloja mainostetaan uusilla vaihdetuilla ikkunoilla. Miksi näin? Yleensä vanhat, todella huonokuntoiseksikin mielletyt ikkunat ovat entisöitävissä.

Onnea, jos sinulla on vanhassa talossasi vanhat ikkunat, ne kuuluvat siihen – joku on aikanaan suunnitellut ne ikkunat siihen taloon, ne on tehty huolella hyvästä puusta ja puusepän ammattitaidolla. Kannattaa pitää huolta niistä!

Vanhan ja perinteikkään kunnioitus on mahdollista myös ikkunoiden osalta. Jokaisella aikakaudella on oma tyylinsä, joka on arvokas ja säilyttämisen arvoinen. Oikean aikakauden mukaiset ikkunat kuuluvat vanhaan taloon, ne on suunniteltu juuri kyseiseen rakennukseen eikä niiden arkkitehtoonista muotokieltä kannata korvata erinäköisillä uusilla ikkunoilla. Vanhojen puitteiden ja karmien yksityiskohdat, kuten profiilit ja kuvioinnit ovat kauniita, usein käsityönä tehtyjä. Lisäksi puuikkunan nykyisen värin voi vaihtaa ja valita aikakauden mukaisen värityksen.

Pienenkin yksityiskohdan muuttaminen tai jopa poistaminen uusien ikkunoiden myötä vaikuttaa vahvasti talon ulkoasuun ja koko talon olemukseen.

 
 
 
Kirjaudu sisään