Taloudellista?

Ikkunoiden entisöinnillä luodaan vanhoille, laadukkaille ikkunoille edellytykset toimia hyvin taas vuosikymmeniä. Vanhat ikkunat ovat harvoin niin huonossa kunnossa, ettei niitä pystyisi tai kannattaisi kunnostaa. 

Entisöinnin kustannuksiin vaikuttavat useat eri asiat, mm. ikkunoiden kunto, ruutujen koko, muoto ja määrä, puitteiden profiili ja haluttu pintakäsittely. Hinnoitteluun vaikuttaa myös miten ikkunat ovat irroitettavissa, tarvitaanko siihen esimerkiksi telineitä tai henkilönostimia. 

Uusien ja entisöityjen ikkunoiden kustannuksia vertaillessa on hyvä muistaa, että vanhojen ikkunoiden elinkaari on säännöllisesti huollettuna moninkertaisesti pidempi, kuin useimpien uusien. Aidon, taloon aikakauteen kuuluvan ja siihen valmistetun ikkunan tunnelmaa ei kuitenkaan voi ostaa erikseen mistään. Se seuraa vain alkuperäisen ikkunan mukana. 

Entisöinnin jaksottaminen jakaa kustannuksia useammalle vuodelle

Ikkunoiden entisöintityötä voidaan helposti jaksottaa useammalle vuodelle, jolloin myös kustannukset jakautuvat pidemmälle aikavälille. On mahdollista esimerkiksi entisöidä vain talon yhden sivun tai sivujen tai vaihtoehtoisesti asiakkaan haluamien huoneiden ikkunat kerralla. Usein entisöidään ensin vain ikkunoiden ulkopuitteet ja parempikuntoiset sisäpuitteet myöhemmin.

Ikkunoiden entisöintiin voi joissain tapauksissa anoa entistämisavustuksia Museovirastolta tai ELY-keskukselta. Myös kotitalousvähennys voi olla mahdollinen.

Etsi sinua lähellä oleva ikkunaentisöinnin ammattilainen: www.ikkunaentisoijat.fi/yritykset 


 
 
 
Kirjaudu sisään